vrijdag 12 mei 2017

Geslaagd opendeurweekend in Natuur.huis de Paardenstal

Zaterdag 6 mei en zondag 7 mei stond de deur van Natuur.huis de Paardenstal aan de Boomsestraat in Niel voor het eerst wagenwijd open.  En met bijzonder veel genoegen kunnen de vrijwilligers van Natuurpunt terugblikken op een meer dan geslaagd weekend.  Tijdens de maanden vooraf werd er bijzonder hard gewerkt om het Natuur.huis steeds maar mooier te maken. Muren en plafond van de cafetaria en de tentoonstellingsruimte werden geschilderd. Een nieuwe toog en open kasten voor de opslag van de drankglazen werden gemonteerd, net zoals een nieuwe toegangsdeur. Paardenbox 2 werd ingericht als een educatief hoekje met 2 bino’s.
Zaterdag 6 mei kwamen provinciaal deputé Rik Rottger en burgemeester Tom De Vries op bezoek en van dat moment werd gebracht gemaakt om een nieuw wandelbord te onthullen. Dit infobord dat in een  typische kader streekverhaal Rupel geplaatst werd nodigt wandelaars en natuurliefhebbers uit om de mooie natuur in de gemeente Niel te ontdekken.
Intussen gingen pannenkoeken en croques bij de Rupelpedalos’ bijzonder vlot over de toonbank. Op het einde van de dag werd afgeklokt op een 75-tal bezoekers.
Zondag 7 mei of dag 2 van het Opendeurweekend, met op het programma vogelkijkwandelingen en een combi vlinder/libellenwandeling.  Een kille wind zorgde ervoor dat vlinders en libellen nauwelijks te zien waren. Bezoekers des te meer, achteraf werd afgeklokt op ongeveer 110 bezoekers. Opnieuw stonden de Rupelpedalo’s paraat met pannenkoeken en croques en op de ledenlijst van Natuurpunt werden 5 nieuwe namen ingeschreven.
Missie geslaagd voor de vrijwilligers van Natuurpunt tijdens het eerste zomerweekend in Natuur.huis de Paardenstal. Ook de volgende weekends is Natuur.huis de Paardenstal open, telkens van 14u tot 18u.
De Rupelpedalo’s bereiden zich inmiddels volop voor op een volgend bakmoment tijdens de Kunstenaarsmarkt in de Schorre in Boom op zondag 14 mei.
Zaterdag 24 en zondag 25 juni fietsen ze dan via een ruime omweg van Hasselt naar Mechelen en zamelen zo centen in voor de natuurgebieden het Niels Broek en de Kleiputten Terhagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten